Statii beton

5% DISCOUNT

Cautare statieInfoutil pardoseli1.Realizarea unei pardoseli

Pretul de construire a unei pardoseli de beton este doar o parte din costuri. A nu proiecta si construi pardoseala corect din prima inseamna a expune proprietarul cladirii /administratorul la posibile remedieri si la o intretinere ale caror costuri sint foarte ridicate.
Cerintele de baza ale unei pardoseli din placi de beton sint oferirea unei suprafete plane si durabile,capabila sa suporte incarcaturile transportate pe ea.
Trebuie proiectata siconstruita in functie de scop -nu peste sau sub cel specificat. De foarte multe ori, nu se acorda o atentie suficienta procesului necesarpentru asigurarea unei pardoseli de "calitate".
Procesul necesar pentru a reduce costurile ascunse alereparatiilor si intretinerii include urmatorii pasi de baza:
Proiectare - acesta presupune atat design structural cat siproiectare pentru a indeplini cerintele de functionare apardoselii.
Materiale - alegerea betonului pentru design, finisaje de suprafata si sistemelor de rosturi au toate un impact major in ce priveste performanta.
Plasare - metodele de constructie trebuie sa fie atent alese pentru a atinge tolerantele de design, proiectarea rosturilor si viteza de constructie.
Finisaje - technicile bune si echipamentele de finisare de calitate folosite asigura un grad ridicat de fermitate si durabilitate.
Testare - etapa finala a procesului care asigura conformitatea cu cerintele de proiectare.
Acesti pasi sint toti legati si dependenti unul de altul. Specificatiile legate de performanta, elaborate in etapele timpurii ale dezvolarii proiectului, reprezinta singura modalitate de a asigura succesul in procesul urmarit si, in cele din urma, realizarea unei pardoseli de calitate pentru scopul propus.

2.Proiectarea unei pardoseli

In etapa de proiectare a unei pardoseli industriale din beton, trebuie sa luam in considerare doua elemente de design: Structural si detaliat.
Proiectarea structurala este mecanismul pe care il folosim ce rezulta in grosimea placilor si cerinta de armare. Utilizam o formula bazata pe date pentru a otinge acest obiectiv. Raportul Tehnic al Societatii de Betin (TR34) fiind un astfel de ghid de proiectare dar cu beneficiul de a nu fi bazat pe norme.
Totusi, elementele care alcatuiesc proiectarea detaliata sint cel mai bine descrise ca o arta si izvorate din experienta. Detalierea rosturilor, locatia rosturilor, specificatiile bazate pe performanta rezulta in pardoseala pe care utilizatorul isi conduce afacerea, "masa de lucru". Obtinerea unor detalii de design corecte duce la un sistem de pardoseala a utilizatorului care va functiona cu putina intretinere a pardoselii sau a equipamentului de manipulare a materialelor
(MHE) folosite. Obtinerea unor detalii de design incorecte va solicita utilizatorului costuri ridicate de intretinere a pardoselii si MHE si, in plus, cresterea costurilor operationale, in general.
Drumul spre un bun design va echilibra metodele de constructie si materialele cu designul, costul si cerintele de performanta, iar pe parcurs pot fi necesare compromisuri. Spre exemplu, cererea pentru o pardoseala "Superflat", fara rosturi, armata cu fibra de itel, imbracata intr-un skake uscat de culoare deschisa presupune testarea limitelor industriei pardoselilor si este putin probabil sa fie realizabila.

3.Materiale utilizate pentru realizarea pardoselilor industriale

Exista multe publicatii care ofera indicatii privind designul de Beton Mix, cum ar fi recent actualizatul "Beton Bun Ghid 1" (‘Good Concrete Guide 1’) scris de Asociatia Contractorilor de Pardoseli Industriale de Beton din Marea Britanie (ACIFC) si publicata de Societatea de Beton din Marea Britanie, care este un bun punct de referinta.

4.Sisteme de Rosturi

Sint recunoscute de organizatii cu suprafete mari de pardoseala industriala de intretinut, ale caror problema majora este dezmembrarea rosturilor.
In timpul procesului de uscare, betonul se contracta. Ca o consecinta a acestui fenomen, este necesara prevenirea fomarii fisurilor aleatorii prin folosirea rosturilor in locuri planificate. Bordurile placilor de beton la interfata rosturilor se vor degrada la utilizare si trafic, daca nu sint protejate. Folosirea unui sistem de rost armat va preveni o astfel de degradare, va prelungi viata pardoselii si va minimiza timpul si costurile alocate intretinerii acesteia.
Prin virtutea faptului ca articulatiile se produc, este necesara implementarea unui sistem de transfer de sarcina de la o placa la alta. Acest lucru se realizeaza de obicei prin intermediul diblurilor care unesc placile impreuna. In lipsa unui sistem de transfer de sarcina, fiecare placa va actiona independent de cealalta. Exista patru conditii de sarcina care trebuie intelese pentru fiecare aplicare, si anume capacitatea de indoire a diblului, capacitatea de forfecare a diblului, conditia portanta prin diblu si pe beton (in compresie) si tensionarea betonului (beton in forfecare).
Un sistem de join bine conceput trebuie sa fie capabil nu doar sa protejeze bordurile placilor de beton, dar sa fie si capabil sa transfere sarcinile de pe o alta placa, cu devieri minime. Sistemul trebuie, de asemenea, sa realizeze toate acestea fara a provoca slabirea sectiunii placii.

5.Tratamente Suprafete Pardoseli

O placa de beton este, in esenta, o suprafata care se roade, precum si o suprafata care suporta sarcini.
In timp ce o suprafata puternica de placi netezite este perfect acceptabila, in anumite circumstante poate fi necesara optimizarea capacitatilor de trafic a pardoselii, imbunatatirea aspectului estetic al pardoselii sau suprimarea fibrelor de otel folosite pentru intarirea acesteia.
Toppingurile dry-shake sint formule de praf din ciment si agregate care sint aplicate pe pardoseala de beton umeda. Toppingul dry-shake este aplicat la un interval stabilit pentru a asigura distributia si netezirea echilibrata pe suprafata placilor. Apa din beton patrunde shake-ul uscat rezultand intr-o formatiune monolotica. Shake-urile uscate pot fi pigmentate pentru a oferi o podea colorata cu un finisaj care este remarcabil mai eficient ca pret decat alte finisaje de pardoseala. Pe langa asta, multe organizatii cauta sa reduca amprenta de carbon a facilitatilor lor, si alegand un topping dry-shake de culoare deschisa, este oferit un grad ridicat de reflexie, reducand, prin urmare, nivelul si costul iluminatului.
Pentru a ajuta mentinerea betonului, sint aplicate sigilii de intarire pe baza de rasini. Astfel de sigilii incetinesc pierderea si evaporarea umiditatii, oferind astfel o intarire mai eficienta a pardoselii.

6.Plasare

Placile de beton pentru pardoseala au fost turnate, in mod traditional, in benzi lungi, de obicei de 4 pana la 6 metri latime. Benzile sint stratificate alternativ, urmand ca benzile de plombare sa fie introduse mai tarziu. Aceasta metoda are mai multe dezavantaje importante - este extrem de lenta, montarea schelei este critica, pardoseala rezultata are multe rosturi de constructie formate si, in consecinta, tolerante ale suprafetei, in special de-a lungul arcadelor, pot fi nepotrivite.
Metodele de constructie a arcadelor mari au fost dezvoltate pentru a depasi aceste limitari.
Tehnicile de reper manuale reduc numarul de rosturi de constructie, dar echipajele calificate
sint necesare si, chiar si atunci, un nivelul ridicat de planeitate nu este posibil.
Constructia mecanizata de arcade mari folosind Somero Laser Screed permite distribuirea unor zone foarte mari pe un singur strat continuu, astfel eliminand necesitatea folosirii rosturilor de constructii.
Adaugarea unei referinte constante la nivelul unui laser, tolerantele suprafeteo sunt optimizare si uniforme in toate directiile.

7.Finisaj

O pardoseala de beton poate fi ajustata perfect folosind echipament de reglare modern controlat cu laser. Cu toate acestea, suprafata poate fi distrusa foarte usor daca nu este finisata corect. Bunele practici de finisare nu doar vor asigura o toleranta ridicata a suprafetei, dar impreuna cu designul de beton mix si netezire, sint esentiale pentru obtinerea durabilitatii.
Finisajul este un proces de mai multi pasi, incepand cu omogenizarea. Primul pas presupune inlaturarea protuberantelor si umplerea golurilor. Poate fi efectuata din urma cu palete de netezire electrice sau, de obicei in constructia arcadelor mari, cu plimbari multiple cu masini dotate cu palete (discuri mari, plate).
Pentru urmatorii pasi se folosesc lame ascutite aproape de suprafata, rezultand intr-o suprafata
densa, durabila si neteda. Aceasta operatiune este cel mai bine realizata cu masini cu palete de inalta calitate pentru a oferi o greutate ridicata si presiune peste o amprenta mai mare.

8.Testare

Un efort ridicat si atentie au fost luate in considerare pentru etapa de design, in intelegerea cerintelor utilizatorilor, care rezulta in cerinte de performanta foarte specifice, cum ar fi
planeitatea si rezistenta la abraziune. Atingerea acestor obiective sint esentiale in reducerea costurilor operationale totale pentru utilizator.
Nu vedem scopul in consumarea timpului pentru definirea criteriilor specifice de performanta pentru ca apoi sa nu fie testata pardoseala pentru a se asigura ca acestea au fost indeplinite.
Testarea nu doar asigura ca specificatiile au fost indeplinite. Un contractant de pardoseli stie ca pardoseala va fi testata la finalizare si va asigura ca elementele de calitate sa fie aplicate
pentru a indeplini aceste obiective, rezultand intr-o calitate ridicata generala.